Kracht

Ons lichaam beweegt 24 uur per dag. Ja, ook ’s nachts, want dan blijven onze ademhaling en het hart doorgaan. Dus 24 uur per dag worden onze spieren gebruikt. Hoe makkelijk ons lichaam al onze spieren kan blijven gebruiken wordt bepaald door het uithoudingsvermogen van onze spieren.
Zodra wij het uithoudingsvermogen van onze spieren groter maken kost het ons minder moeite om de hele dag te kunnen blijven bewegen. We worden dus fitter! Nog een ander mooi effect: hoe sterker onze spieren hoe hoger de verbranding van energie in het alledaags bewegen, maar ook als we rustig op de bank zitten. Doordat we sterkere spieren hebben wordt het dus ook eenvoudiger om op een goed en gezond gewicht te blijven! Lees hierover meer bij het onderdeel Afvallen.

Kan je zelf de zware tas met boodschappen de trap op dragen?
We kennen allemaal de uitdrukking : “Ik heb er de kracht niet meer voor” .
Ben je moe na een hele dag werken?
Heb je ’s avonds geen puf meer om nog iets leuks te doen?

Bij Fitness wordt vaak nog steeds gedacht aan krachttraining, trekken en duwen aan krachttoestellen en overal zware gewichten. Maar dat is absoluut niet meer waar!! Door onze spieren te laten werken met weerstand (gewicht) wordt het uithoudingsvermogen groter en worden we sterker en fitter. En dit kan op heel veel verschillende manieren, ook buiten een sportschool. Je hebt geen grote fitnesstoestellen nodig om je resultaat te behalen!

Je kan samen met mij trainen om je spieren te verstevigen.
Je kan samen met mij trainen om je spieren nog sterker te maken.