Categories
recepten herfst

Bietencurry met sugarsnaps en ei

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit recept is in korte tijd klaar te maken en toch heel gezond en lekker!

Ingrediënten, voor 2 personen:

 4 eieren

2 eetlepels olijfolie

4 rode uien

2 eetlepels thaise rode currypasta

1 blijke kokosmelk

Pond rauwe bietjes

Zakje van 2 ons sugarsnaps

Zilvervliesrijst ong 60 gr per persoon

Bereiden:

Snij de bietjes zoals jij het lekker vindt; in schijfjes, reepjes blokjes…..

Was de sugarsnaps met koud water en haal de puntjes en draden er af.

Snij de uien klein.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Kook de eieren hooguit 5 minuten, zodat de dooier net niet meer vloeibaar is.

Bak de uien in de olie en de currypasta tot ze glazig zien. Doe dan de kokosmelk er bij en de bietjes. Laat de bietjes in 6 tot 8 10 minuten zachtje gaar worden. Doe de laatste minuut de sugarsnaps er bij, zodat ze een knapperige bite houden. Pel pas op het laatste moment de eieren en in 4-en delen.

Schep de rijst op de borden, dan de bietjes en sugarsnaps en verdeel daar bovenop de eieren. Maak het af met vers gemalen peper en zout. Eet smakelijk!!