Categories
recepten herfst

Fritata met pompoen en spruitjes

Dit recept is heerlijk als avondeten, maar ook koud om mee te nemen naar het werk als lunch. Een recept wat heel erg bij dit Herfst seizoen hoort. Boordevol vitaminen en mineralen uit de groenten en eiwitten. Het heeft 20 minuten om voor te bereiden en de oven doet de rest!

Ingrediƫnten, voor 2 personen:

1 eetlepel olijfolie

1 grote rode ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngehakt

2 ons spruitjes, snij ze in 4-en

1 kleine flespompoen, in stukjes van 2 cm

6 eieren

2 eetlepels (verse) oregano

50 gram geraspte geitenkaas

Vers zeezout en verse peper

Bereiden:

Smelt de eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig zien. Doe de kleingemaakte spruitjes en de pompoen erbij en laat in 10 minuten op zacht vuur bij regelmatig omscheppen net niet helemaal gaar worden. Een deksel op de wok zorgt dat het sneller gaat.

Kluts in een schaal de eieren met de verse oregano, zout en peper en verwarm de oven op 180 graden.

Neem een grote rechthoekige ovenschaal en bedek hem met bakpapier (is beter dan invetten). Dit is tegen het aankoeken.

Doe de groenten erin en giet het eimengsel erover uit. Strooi als laatste de geraspte geitenkaas erover en zet 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!!!