Categories
recepten herfst

Garnalen, venkel, koolrabi en paprika

Eens een andere combinatie van groenten bij elkaar, gemixt met garnalen en pasta. Is weer eens wat anders dan wat we altijd doen….

Ingrediënten, voor 4 personen:

 2 pakjes middelgrote garnalen

2 grote uien

2 tenen knoflook

1 kleine broccoli

2 rode puntpaprika’s

Een venkel

Een koolrabi

2 eetlepels olijfolie

Bereiden:

Snijd de uien en knoflook klein. Snij de broccoli in kleine roosjes. Hak de steel in kleine stukjes. Was de paprika’s schoon en snijd ze klein. Was de venkel, snijd in 4 delen en haal onderaan het hart eruit want dat is bitter. Snijd in kleine stukjes, inclusief de steeltjes en het groen. Schil de koolrabi en snijd in kleine stukken.

Doe de olie in de pan en wok de garnalen gaar op middelmatig vuur, doe na 3 minuten de uien en knoflook erbij en bak nog 2 minuten. Dan de koolrabi en broccoli erbij. Na 3 minuten de venkel erbij, na 3 minuten de paprika erbij. Goed omscheppen. Hou een beetje een bite in de groenten… Je kan dit eten met volkorenspaghetti (rauw 60 – 65 gr per persoon), maar zilvervliesrijst smaakt er ook goed bij… Eet smakelijk!!!