Categories
recepten herfst

Gehakttaart met groenten

Zijn zoete aardappelen zoveel gezonder dan “gewone” aardappelen?

Eigenlijk niet. De zoete aardappel is wel veel rijker aan vitamine A, heel veel vitamine C en ook B3, B5 en B6. Er zit ook veel beta-caroteen en antioxidanten in de zoete aardappel. Doordat de zoete aardappel zoeter is dan de gewone J zitten er iets meer koolhydraten in. En ik weet er wel een paar heerlijke recepten voor!!! Zoals deze:

Ingrediënten, voor 2 personen:

3 ons biologisch mager rundergehakt

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 rode peper (optioneel)

2 winterwortels

1 rode en 1 gele paprika

2 dunne preitjes

Doosje kastanjechampignons

1 eetlepel kerriepoeder

Pakje tomatenblokjes met basilicum (heinz)

Bosje verse platte peterselie

4 grote zoete aardappelen

Bereiden:

Snij de uien klein. Snij de knoflook klein. Snij de rode peper klein. Snij de winterwortel door de lengte en dan in plakjes. Snij de paprika in niet al te kleine stukjes. Snij de prei in plakjes. Snij de champignons in kwarten. Snijd de peterselie fijn.

Boen de aardappelen goed schoon en snij ze in stukken. Breng water in een pan aan de kook en kook de stukken aardappel in hooguit 5 minuten gaar. Stamp de aardappelstukjes fijn met de verse peterselie er door.

Doe het gehakt zonder olie in de wok en rul het helemaal los. Als het bijna gaar is dan de uien en de knoflook en de kerriepoeder en de peper er bij. Dan de wortel er bij. Na 3 minuten de prei en paprika en champignons er bij en ook gelijk het pakje tomatenblokjes. Hooguit 2 minuten even wokken, dan het vuur uit.

Verwarm de oven op 190gr.

Doe het mengsel van gehakt en groente in een ovenschaal en dek het af met de aardappelpuree. Laat het 20 minuten gratineren in de oven. Eet smakelijk!!