
Buiten kleuren de bladeren oranje en geel, en de groenten van dit seizoen zijn ook oranje en geel: wortel en pompoen. Vandaar dit heerlijke herfst recept.
Ingrediënten, voor 4 personen:
en grote pan met dikke bodem
2 grote uien
2 tenen knoflook
2 winterpenen
Een rode en gele paprika
Een kleine oranje pompoen
Een koolrabi
2 eetlepels olijfolie
Een flinke eetlepel curry madras van Jonnie Boer
Klein pakje kokosmelk van 200 ml
Bereiden:
Boen de wortels schoon en snijd in de lengte 2 keer door, hak in stukjes. Snijd de uien en knoflook klein. Boen de paprika’s schoon en snijd ze klein. Schil de koolrabi en snijd in kleine stukken. Snijd de pompoen open, zaadlijsten eruit, schil eraf en snijd in kleine stukjes.
Doe de olie in de pan en doe er eerst de wortels en de koolrabi in. Laat op middelmatig vuur 5 minuten bakken. Doe er dan de uien en knoflook bij en bak nog 2 minuten. Dan de pompoen erbij en de curry en de kokosmelk. Goed omscheppen. Deksel op de pan en zachtjes laten garen. Om de 5 minuten omscheppen. Doe na 10 minuten de paprika’s erbij. Laat de pompoen niet al te gaar worden, dat is niet zo lekker. Hou een beetje een bite…
Er hoeft eigenlijk niets bij, maar zilvervliesrijst smaakt er goed bij… Eet smakelijk!!