Categories
recepten herfst

Geroosterde pompoensoep

Dit is het seizoen van de Pompoen! Het is heerlijk als avondeten, maar koud ook mee te nemen naar het werk als lunch.
Een heerlijk recept wat heel erg bij dit Herfst seizoen hoort. Boordevol vitaminen en mineralen uit de groenten. Het heeft 20 minuten om voor te bereiden en de oven doet de rest!

Geroosterde Pompoensoep

Ingrediënten:

1 eetlepel kokos- of olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ bosje lente-ui
1 rode peper
2 rode puntpaprika’s
1 oranje pompoen
1 winterwortel
1 venkel
2 eetlepels Tikka Massala indiase currypasta
Grote soeppan

Bereiden:
Snijd de pompoen in smalle repen en haal de schil en zaadlijsten er af.
Snijd de paprika’s ook in de lengte in smalle repen. Snijd ook de wortel in de lengte in 4’en en dan in stukken.
Zet de oven op grill en verdeel de groente over een platte ovenplaat en gril voor 30 minuten. Ik moest dit in 2 delen doen.
Ondertussen: Snijd de venkel in 4 delen en snijd het hart eruit. Snij de rest (ook de steeltjes en de sprietjes) in stukken. Kneus de knoflook (veel meer smaak!) en snijd het klein, snij de lente-uitjes in ringetjes, snijd de peper in stukjes. Gebruik een vorkje zodat je geen peper aan je handen krijgt.
Zet een halve liter water op, kook daarin de venkel en de 2 afgestreken eetlepels currypasta voor hooguit 8 minuten. Bak met de olijfolie de peper, knoflook en lente-ui even aan. Daarna gelijk van het vuur. Als alle groenten gegrild zijn kook dan minimaal 2 liter water en voeg bij de venkel. Voeg dan de lente-ui en alle groente toe. Zet de staafmixer er op en blenderen totdat het een mooi geheel wordt.
Dit is heerlijk als lunch met een bruin ciabatta broodje, maar kan ook koud mee naar het werk. Doe er wat gerookte kipfilet in en je hebt een avondmaaltijd. Eet smakelijk!!!

Wil je meer weten over makkelijk en gezond koken?
Bel: 0648677458 of
Mail naar mail@enjoypersonaltraining.nl

Sportieve groet van Tineke
Samen bereik je meer