Categories
recepten lente

Asperges met mosterd en kip

Asperges, leuk om te weten….

Asperges zijn heel vers, als ze een piepend geluid maken als je ze langs elkaar wrijft.

Asperges bevatten veel voedingsvezels die zorgen voor een goede spijsvertering.

Asperges zijn rijk aan vitamine K. Deze vitamine is belangrijk voor de bloedstolling en de botopbouw. Asperges zijn ook rijk aan vitamine C en ze zijn een bron van folaat. Samen met natuurlijke suikers helpen folaat en vitamine C je hersenen goed te laten functioneren.

Ingrediënten: Voor 2 personen:

een zakje krieltjes

een klein bosje bieslook

een pond witte of groene asperges

een half blokje groentebouillon

3 bosuitjes

2 biologische of scharrel kipfilet

zout en peper

één eetlepel olijfolie

Anderhalve afgestreken eetlepel kokosolie

Twee keer een flinke eetlepel grove mosterd

Bereiden:

Was de kipfilet schoon in warm water met azijn. Hierdoor blijft het vlees lekker mals!!! Dep goed droog en snij het daarna in blokjes en doe het in een schaal. Schep de grove mosterd erin en de zout en peper. Flink omscheppen en even in laten trekken.

Oven op 220 gr voor verwarmen. Boen de krieltjes goed schoon. Snij eventueel de wat grotere krieltjes door. Dep ze goed droog. In een kom één eetlepel olijfolie, wat grof zeezout en versgemalen peper mengen. Roer de krieltjes er goed doorheen en stort ze uit op een platte ovenplaat. Zet ze 20 minuten in de oven, roer ze na 10 minuten even om.

Schil de asperges mooi dun en snij ze schuin in stukjes van 2 cm snijden. Doe ze in een schaal en schep er de tweede eetlepel grove mosterd door. Het halve bouillonblokje in een klein kopje heet water oplossen. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden van 2 cm. In wok één eetlepel kokosolie verhitten. Bak de kip bruin en gaar, blijf omscheppen om niet aan te branden. Haal de kip uit de wok en houd het warm. Doe een halve eetlepel kokosolie in de wok en bak de asperges in 5 minuten zachtjes lichtbruin. Dan pas de bosuitjes toevoegen en nog 1 minuutje meebakken. Voeg de bouillon toe. Onder voortdurend omscheppen ca. 5 minuten stoven. Kip toevoegen en nog even mee verwarmen. Snij de bieslook fijn. Als de krieltjes klaar zijn de bieslook erover verdelen en serveren naast de kip en asperges.

Eet smakelijk!!!