Categories
recepten lente

Courgette gevuld met zalm, met tomatensaus

Dit gerecht kan als hoofdmaaltijd, maar zeker ook als lunch geserveerd worden.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

2 courgettes

1 eetlepel kokos (of olijf)olie

2 teentjes knoflook

2,5 tot 3 ons gerookte zalm

zeezout en peper naar smaak

Voor de saus:

1 eetlepel kokos (of olijf)olie

1 ui

1 blikje tomatenpuree

4 grote tomaten

1/2 theelepel fijn zeezout

vers gemalen vier seizoenen peper

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kneus de knoflook met een lepel en snij in hele dunne plakjes.

Was de courgettes goed schoon en snij ze in de lengte doormidden, zo dat de beide helften goed blijven liggen.  Hol de courgette met een theelepel uit en bewaar het binnenste van de courgette.

Verwarm de olie in een pan en bak zachtjes de knoflook 1 tot 2 minuten.

Snij het binnenste van de courgette in kleine stukjes en voeg bij de knoflook. Bak dit even mee.

Snij de zalm in stukjes, voeg toe en bak tot de zalm gaar is.

Pureer de zalm en courgette met een staafmixer tot het egaal is en laat de vulling nog een paar minuten inkoken tot het iets dikker is.

Zet de courgettes in een ovenschaal en vul ze met de zalm. Bak de courgettes in 20 tot 25 minuten gaar.

Maak nu de tomatensaus; snipper de ui in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 2 minuten.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg samen met de tomatenpuree toe.

Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en maak op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Als de tomatensaus iets te dik is geworden kan je 1 tot 2 eetlepels water toevoegen.

Leg de courgettes op de borden en schenk de saus erover. Eet smakelijk!!!