Categories
recepten lente

Gevulde puntpaprika

Dit recept is als lunch te eten is, maar ook als avondeten. Is ook geweldig na het sporten! De eiwitten en langzame koolhydraten worden als herstel gebruikt door de spieren en al deze groenten hebben we natuurlijk nodig voor onze vitaminen en mineralen. De geitenkaas is veel magerder dan kaas van de koe en is door onze darmen veel beter te verteren.

Je kan het ook ’s avonds klaarmaken en mee nemen naar het werk als lunch. Is weer een keer wat anders dan het broodje of de smoothie…

Ingrediënten voor 2 personen:

Twee rode puntpaprika’s

1 teentje knoflook

1 grote rode ui of 2 kleintjes

2 tomaten

1 eetlepel oregano

1 eetlepel kerriepoeder

1 blikje Cannellini boontjes

1 blikje rode kidneyboontjes

1 blikje zwarte boontjes

1 blikje kikkererwten

1 stukje geitenkaas

1 eetlepel kokos- of olijfolie

Verse peper en zeezout


Bereiden:

Snij de puntpaprika door de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Spoel alle blikgroente goed af, alle schuim etc weg en laat ze even uitlekken.

Leg de puntparika’s op een bakplaat met bakpapier en zet ze 20 minuten in de over op 180gr.

Snij de uien en de knoflook klein. Snij de tomaten klein.

Doe de kokos- of olijfolie in de wok en bak op middelhoog vuur de uien 3 minuten glazig. Doe dan de kerrie en de tomaat en de knoflook erbij en laat nog 2 minuten zachtjes mee bakken. Voeg dan alle boontjes toe en de oregano en blijf zachtjes omscheppen op een laag vuur. Maak af met verse peper en zeezout.

Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes.

Haal de paprika’s uit de oven op een bord. Schep ze vol met het bonenmengsel en brokkel de geitenkaas erover. Eet smakelijk!!!