Categories
recepten lente

Groene Risotto

Risotto neemt iets langer de tijd om het klaar te maken, maar het is wel erg lekker en als er over blijft kan het gewoon in porties in de vriezer voor een andere dag!

Ingredi├źnten voor 2 personen:

3 eetlepels olijfolie

1 kleine ui, fijngesnipperd

350 g risottorijst (pak a 500 g)

1 blokje groentebouillon

Doosje champignons, snij ze in plakjes

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 bakje kalkoenreepjes (200 g) (of anders een biologische kipfilet in blokjes)

1 verse chilipeper (optioneel) klein snijden

1 zak doperwten (koelvers, 200 g)

1 zak tuinboontjes (koelvers, 200 g)

1 zak edamame boontjes (koelvers, 200 g)

Klein flesje witte wijn

stukje pittige parmigiano kaas, ong 150 g grof geraspt

Bereiden:

In pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst erbij scheppen en zachtjes meebakken tot alle rijstkorrels glanzen. Los het blokje bouillon p in 750ml gekookt water. Flinke scheut van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, Bewaar de laatste deciliter voor de groente. Gebruik ipv de bouillon op het laatst de witte wijn tot risotto na ca. 25-30 min. romig, beetgaar en smeuïg is. Intussen in braadpan 1 el olie verhitten. Chilipeper , champignons, knoflook en kalkoenreepjes (kipfilet) 2 min. zachtjes bakken. Alle boontjes er bij en steeds een beetje de deciliter bouillon toevoegen en groente 5min. stoven. Niet te ver door laten garen!! Op het laatst pas de doperwtjes er bij en gelijk van het vuur af. Groentemengsel door risotto scheppen en de geraspte parmigiano kaas toevoegen. Nog een keer goed omscheppen. Risotto over vier warme diepe borden verdelen en direct serveren. Eet smakelijk!!!