Categories
recepten lente

Groentespaghetti

In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van de spirelli.

Dit is een heel handig hulpje in de keuken. Letterlijk in een handomdraai snij je sliertjes van de groente. In dit geval de courgette en de wortel.

De grote voordelen:

Het gaat veel sneller dan plakjes snijden!!!

Doordat de groente dun is, is het veel sneller gaar tijdens het wokken, en blijven alle vitaminen behouden. Dus sneller klaar met koken…. J

Ook heel handig voor komkommer, aubergine pastinaak, rettich, etc

Sliertjes komkommer in de sla, is weer eens een keer wat anders!

Ingrediënten voor 4 personen:

Een zakje pijnboompitjes

Een grote wortel

Een courgette

Een stronk prei

Een rode puntpaprika

2 ons Haricovert of sperzieboontjes

1 bakje champignons

2 teentjes knoflook

2 rode uien

Paprikapoeder

Italiaanse kruiden

Vers gemalen peper en vers gemalen zeezout

Voorbereiden:

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes mooi lichtbruin. Boen de wortel en courgette en paprika schoon en was de boontjes.

Snij de prei een flink stuk in de lengte open en was dan het zand tussen de bladen uit. Snij daarna de prei door de hele lengte door. Snij eerst de ene helft door de lengte in smalle reepjes en daarna in stukken van 10 cm. Ook de andere helft.

Snij de champignons in grove stukken. Schoonmaken met een stukje keukenpapier.

Puntjes van de boontjes en eventueel door midden snijden.

Paprika door de lengte snijden, zaadlijsten er uit en in de lengte in smalle reepjes snijden. Zo zijn alle groenten in lange smalle strookjes gesneden.

Kneus de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snij de uien door de helft en dan in dunne ringen.

Bereiden:

In een wok een eetlepel kokos (of olijf) olie laten smelten. Fruit de uien en knoflook voor 2 minuten zachtjes glazig. Als eerste de boontjes erbij voor 2 minuten. Blijf constant omscheppen. Dan de wortel erbij voor 2 minuten. Dan de paprika en champignons er bij voor 2 minuten. Dan de courgette en de prei er bij.

Bestrooi de volle wok met alle 4 de kruiden. Roer het goed om. Doe dit nog een keer. Klaar!!! Haal de pan direct van het vuur om doorgaren te voorkomen. Eet smakelijk!!!