Categories
recepten lente

Makreel met Haricot Vert

Makreel is niet zo’n populaire vis, maar wel heel erg gezond:

Ze zit boordevol Omega 3 en 6. Vitaminen A, B6, B12, C, D, E en K. Mineralen zijn Calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Rijk aan eiwitten en antioxidanten. Dus hier een makkelijk en gezond recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 gerookte makreel van 3 a 4 ons

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 rode peper (optioneel)

4 ons haricot vert

1 rode punt-parika

Bereiden:

Snij de uien klein. Snij de knoflook klein. Pluis de makreel goed uit en verwijder alle graatjes. Snij de puntpaprika in stukjes. Snij de haricot vert in stukjes.

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen of in een rijstkoker.

Een heel klein beetje olijfolie in een pan die kan sudderen. Doe er de uien in en laat ze zachtjes glazig worden. Doe dan de makreel er bij en roerbak het voor een paar minuten, tot het vet uit de vis komt. Doe er dan de knoflook en peper bij. Goed door roeren en met de deksel op de pan zachtjes hooguit 10 minuten sudderen. Roer af en toe even door..

Doe nog een klein beetje kokos- of olijfolie in de wok en bak op middelhoog vuur eerst de haricot vert en voeg na 5 minuten de paprika toe. Bak hooguit 3 minuten, zodat de groente lekker knapperig blijft. Eet smakelijk!!!