Categories
recepten lente

Salade met asperges en rookvlees

In de lente kijkt iedereen weer uit naar de asperges, het witte goud uit Limburg. Maar eet je ook wel eens de groene asperges?
In de voedingswaardetabel krijgt de asperge een 8,7. Asperges bestaan voor 94% uit water, bevatten weinig calorie├źn, weinig koolhydraten, redelijk qua eiwit en vezels.

Eten we ze altijd met ham en een eitje of gaan we het eens anders doen?
Hier een heerlijk recept voor groene asperges: Een heerlijke salade met asperges, rookvlees en krieltjes

Ingredi├źnten: voor 2 personen:
Half zakje krieltjes
Takjes verse bieslook
Zwarte Peper (vers uit de molen) en Zeezout
Pond groene asperges
4 eieren
2 el yogonaise
citroen of limoensap (een halve uitgeperst)
1 grote zak rucolasla
200 gr runderrookvlees (vleeswaren)

Bereidingswijze:
Schil de asperges, snij ze in stukken van 3 tot 5 cm lang. Zet een pan met water op het vuur en hang de asperges in een zeef boven het water. Laat in 10 tot 12 minuten gaar stomen.
Snij eventueel de wat grotere krieltjes eerst door. Kook de krieltjes beet gaar (niet te!), spoel ze koud af en laat verder afkoelen. Als ze koud en droog zijn strooi er de bieslook, peper en zout over.
Kook de eieren (doe ze bij de krieltjes in het water) in 5 minuten gaar. Laat ze schrikken en afkoelen.
Snij de bieslook klein.
Meng in een schaaltje de yogonaise en de citroensap door elkaar. Breng op smaak met vers zeezout en peper.
Snij de eieren in 6 stukken.
Snij de plakjes runderrookvlees in stukjes.
Maak de borden op: Eerst de rucolasla, dan de krieltjes, dan de stukjes rookvlees, dan de asperges, dan de eieren. Sprenkel de saus er overheen en de verse bieslook.
Ik wens je eet smakelijk!!!