Categories
recepten lente

Zalm met waterkers en doperwtjes

Zalm en zoete aardappel en heel gezond: waterkers en doperwten. En natuurlijk heel makkelijk te maken…..

Ingrediënten: Voor 2 personen:

2,5 a 3 ons gerookte zalm stukken

1 zak waterkers 75 gram

Half pak biologische tuinerwten (diepvries AH)

3 zoete aardappelen

Een eetlepel El za ‘atar (AH blikje kruiden buitenland)

2 rode uien

3 eetlepels olijf (of kokos)olie


Bereiden:

Kook een halve liter water en leg de 250 gr doperwten er in, laat even staan.

Boen de aardappelen goed schoon en snijd in kleine blokjes. Zet ze op met water en kook voor hooguit 5 a 6 minuten. Stamp ze fijn.

Meng in een schaaltje één eetlepel olie met een halve eetlepel El za’atar. Wrijf met een kwastje de zalm in en grill de zalm of bak in een droge koekenpan, tot een mooi bruin korstje.

Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Bak in de 2 eetlepels olie met de andere helft van de El za’atar kruiden.

Snijd de waterkers grof door.

Meng de waterkers en de doperwten en de uien door de aardappelpuree. Verdeel over de twee borden en leg daar de zalm bovenop.

Eet smakelijk!!!