Categories
recepten luch en diversen

Groene frittata

Dit keer een recept wat als lunch te eten is, maar ook als avondeten. Is geweldig na het sporten! De eiwitten worden als herstel gebruikt door de spieren en de groenten hebben we natuurlijk nodig voor onze vitaminen en mineralen. De geitenkaas is veel magerder dan kaas van de koe en is door onze darmen ook vee beter te verteren.
Je kan variëren met de groente. Wat je maar lekker vindt! Je kan het ook ’s avonds klaarmaken en mee nemen naar het werk als lunch. Is weer een keer wat anders dan boterhammen.

Groene frittata
Ingrediënten voor 2 personen:

Een rode puntpaprika
Een broccoli
Een courgette
2 rode uien
Verse platte selderij
Verse bieslook
4 eieren
100 gr gemalen geitenkaas
2 eetlepel kokos- of olijfolie
Verse peper en zeezout

Snij de uien klein. Snij de puntpaprika en courgette in kleine stukjes. Snij de broccoli, inclusief de stam, in kleine stukken. Snijd de verse selderij en bieslook klein.
Doe de kokos- of olijfolie in de wok en bak op middelhoog vuur de uien 3 minuten glazig. Blijf omscheppen en doe er de broccoli bij voor 2 minuten, dan de courgette voor 2 minuten en als laatste de paprika voor 1 minuut. Doe er de kruiden en de verse peper en zeezout bij. Doe dan de 4 eieren erbij en roer nog een keer goed door. Draai het vuur helemaal laag. Deksel op de pan en heel zachtjes laten garen. Na 3 minuten de geitenkaas er overheen strooien en nog 3 minuten laten garen tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!!!