Categories
recepten luch en diversen

Kruiden zijn gezond

Er is een gezegde: kruidje roer me niet. Maar ik vraag je roer je kruiden maar wel!!! Want ook verse kruiden zijn heel gezond voor ons.

Basilicum:
Werkt harmoniserend voor ons lichaam en draagt bij aan ontgifting. Werkt beschermend tegen kanker, diabetes, schimmels en hartproblemen. Werkt het beste als het rauw en onbewerkt als laatste wordt toegevoegd aan de (vaak Italiaanse) maaltijd.
Bieslook:
Is een sterke antioxidant! Vermindert ontstekingen, brengt de darmen tot rust. Niet alleen lekker bij een eitje maar ook in soepen en sauzen en door de salade.
Brandnetel:
Helpt de bloeddruk te verlagen, is goed tegen bloedarmoede, nierstenen, astma, oedeem. Pluk het in het wild en zet er thee van!!
Cayenne en Chilipepers:
Werkt goed tegen schimmels en candida. Werkt verwarmend. Chilipeper is een tumor bestrijder. Goed om gewicht te verliezen. Verbetert de aderen (spataderen) en de longen bij emfyseem en bronchitis.
Dragon:
Beschermt de lever, gaat ontstekingen en glucosepieken in het bloed tegen.
Fenegriek:
Bijzonder veel werkzame stoffen! Werkt tegen ontstekingen, schimmels, zweren, kanker en brandend maagzuur.
Gember:
Werkt tegen ontstekingen, kanker, diabetes, misselijkheid en reuma.
Jeneverbes:
Is een smaakmaker, zit ook altijd in zuurkool. Verbetert de spijsvertering en de nieren. Werkt tegen ontstekingen, leverschade, diabetes type 2, bacteriële infecties, schimmels en hoog cholesterol. Werkt beschermend bij neurodegeneratie zoals alzheimer..
Kamille:
Werkt spierontspannend, remt ontstekingen en infecties. Spoel je mond met kamille bij problemen met het tandvlees!
Kaneel:
Werkt goed voor darmklachten zoals kramp, opgeblazen of diarree. Kaneel kan de bloedsuikerspiegel verlagen laten het LDL cholesterol dalen en HDL cholesterol stijgen. Remt nierschade en zenuwschade.
Kerrie:
Is een verzameling van verschillende kruiden en specerijen. Daardoor worden alle heilzame werkingen versterkt en dus is het heel gezond om regelmatig in de keuken te gebruiken.
Kervel:
Smaakt heerlijk in soepen en bij visgerechten. Kalmeert de spijsvertering, verlaagt de bloeddruk, kalmeert de huid bij acné, psoriasis en eczeem.
Komijn:
Is een super antioxidant! Werkt tegen kanker, diabetes type2, spijsverteringsproblemen. Zwarte komijn ondersteunt de nieren, versterkt het immuunsysteem.
Koriander:
Is een sterke antioxidant. Werkt goed tegen diabetes type 2, verhoogd cholesterol, bij hoesten, bij blaasklachten, bij problemen met de spijsvertering. Verlaagt risico op kanker, hoge bloeddruk en ontstekingen. Werkt heel ontgiftend.
Kruidnagel:
Staat op nr 1 als antioxidant! Werkt antibacterieel en antiviraal.
Kurkuma:
Is heel erg gezond, heeft heel veel heilzame stoffen. Wordt in deze tijd heel erg onderzocht als sterk middel tegen kanker!!! Werkt tegen alzheimer, diabetes type 2, aderverkalking, prikkelbare darm, ontstekingsziekten zoals reuma en psoriasis.
Marjolein:
Lekker in soepen en sauzen. Bijzonder heilzaam voor hart- en bloedvaten, is een goede antioxidant, beschermt de maag.
Munt:
Wordt veel gebruikt voor zijn medicinale werking. Goed tegen buikpijn, kalmeert de spijsverteringsorganen. Het is een natuurlijk antibioticum.
Peterselie:
Goed tegen slechte adem! Beschermt de lever. Werkt beschermend tegen kanker en neurodegeneratie zoals alzheimer.
Rozemarijn:
Lekker in sauzen en op aardappeltjes in de oven. Verbetert het geheugen en de cholesterolspiegel. Goed tegen ontstekingen, aderverkalking, hoge bloeddruk. Beschermt de lever. Is een sterk antioxidant.
Tijm:
Mediterraanse keuken. Is een krachtig antioxidant. Goed tegen hoesten.
Zwarte peper:
Goed tegen slapeloosheid, problemen met de spijsvertering, kiespijn, abcessen. Helpt tegen kanker, ontstekingen, depressie, krampen. Het versterkt de opname van kurkuma! Dus supergoed om ze samen in een gerecht te gebruiken.
Eet smakelijk!!!

%MCEPASTEBIN%