Categories
recepten winter

Boerenkool met pecannoten

Ook dit is een recept wat heel erg bij dit seizoen hoort. Het is guur buiten en ons lichaam moet harder werken om ons te beschermen tegen de kou. Dus hebben we extra bouwstenen nodig.
Waarom is boerenkool zo gezond?
Het is rijk aan vezels, goed voor de darmen
Het is rijk aan Calcium, goed voor onze botten
Het is rijk aan vitamine C, kunnen we in de herfst goed gebruiken tegen verkoudheid
Het is rijk aan eiwitten, goed voor de opbouw van de spieren
Het is laag in koolhydraten

Ingredi├źnten voor 3 of 4 personen:

2 zakken boerenkool, voorgesneden
3 zoete aardappelen
1,5 ons rauwe pecannoten
Klein stukje roquefort
1,5 eetlepel olijfolie
1 grote rode ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 gr. Leg de pecannoten op een plaat en laat de noten in 10 minuten krokant roosteren. Haal de noten uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook op laag vuur in ongeveer vier minuten tot ze zacht zijn. Voeg nu de boerenkool toe en houd het vuur laag. Doe de deksel op de wok. Stoof het zachtjes gaar en roer het regelmatig om. Boen de aardappelen schoon en je hoeft ze niet te schillen!!!
Snij de roquefort in kleine stukjes. Voeg dit op het laatst toe aan de boerenkool zodat het er in weg smelt. Breek de pecannoten in stukjes en roer op het laatst door de boerenkool.

Het recept kan in twee variaties worden gemaakt:
De aardappels in kleine stukjes met een beetje peper en zout op de bakplaat in de oven voor 20 minuten op 220 graden en naast de boerenkool serveren. Erg lekker.
Of de aardappels in middelgrote stukjes in een pan met heet water voor 7 minuten koken en dan stampen. Dan de boerenkool er bij. Ook heel erg lekker. Eet smakelijk!!!