Categories
recepten winter

Curry met spruitjes, paprika en taugé

Wist je dat: Spruitjes meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? En ontzettend rijk zijn aan vitamine A en B en de mineralen Kalium, Calcium en Fosfor en Magnesium. Paprika nog meer vitamine C bevat dan spruitjes? Taugé rijk is aan vitamine B en C en ijzer. Mineralen: IJzer, kalium, calcium, fosfor, magnesium en zink. Het is een kiemgroente en daarmee een bron van eiwitten en flink veel vezels. Vitamine C helpt onze huid bij het aanmaken van collageen, wat onze huid de stevigheid en elasticiteit geeft.

Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram spruitjes

per persoon 50 gram rauwe zilvervliesrijst

2 rode punt paprika’s

8 bosuitjes

100 gram taugé

1 blik/400 milliliter kokosmelk (zonder suiker)

1 doosje gele of groene curry pasta

1 doosje verse koriander

1,5 eetlepel olijfolie

Vers gemalen zeezout en peper

Bereiden:

Maak de spruitjes schoon en snij de hele grote door de helft.

Was en snij de bosuitjes schuin in dunne lange reepjes.

Was de paprika’s, haal de zaden er uit en snijd ze in de lengte in 4 delen. Snij ze dan in dunne reepjes.

Snij de koriander heel fijn.

Was de taugé schoon en laat uitlekken in een vergiet.

Bereiden:

Kook de zilvervliesrijst met de helft van de fijngesneden koriander in een speciale rijstkoker of gewoon volgens de gebruiksaanwijzing in een gewone pan.

Zet een grote pan op met een klein laagje water en als het kookt hang de spruitjes erboven en stoom ze in 10 minuten gaar. Zo blijven alle vitaminen en mineralen behouden.

Laat in de wok de olijfolie warm worden en fruit zachtjes de bosui gaar in 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de spruitjes, en de paprika en currypasta en de andere helft van de koriander toe en laat alles nog heel even aan de kook komen.

Serveer met de zilvervliesrijst en de rauwe taugé. Eet smakelijk!!!