Categories
recepten winter

Garnalen, spinazie en erwten in rode curry

Ingrediƫnten voor 2 personen:

2 rode pepers
1 stengel citroengras (sereh)
2 tl suiker
2 sjalotten, gehalveerd
1 el olijfolie
1 el vissaus (flesje 250 ml)
1 el gemalen koriander
3 tenen knoflook
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
250 ml hete groentebouillon (van tablet)
1 blik kokosmelk (400 ml)
Per persoon 65 tot 70 gram zilvervliesrijst
300 g reuzengarnalen vers op de markt of
zak van 500 g, diepvries ontdooid
1 zak spinazie (600 g)
1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries)
1 bakje koriander (15 g), blaadjes fijngesneden

Bereiden:

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking of in een rijstkoker. Raak de pepers zo min mogelijk aan, door een vorkje te gebruiken of doe een handschoen aan. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de keukenmachine. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe bij de peper.
Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, koriander, knoflook en gember toe. Maal tot een dikke pasta. Dit duurt ca. 2 min.
Fruit de pasta 5 min. in een hapjespan zonder olie of boter, zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.Was de garnalen en dep met keukenpapier goed droog. Voeg met de spinazie en tuinerwten toe aan de curry en laat op middelhoog vuur in 10 min. garen. Schep regelmatig om. Haal van het vuur en garneer met de koriander. Lekker met zilvervliesrijst. Eet smakelijk!!