Categories
recepten winter

Indiase kerriesoep

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode peper

2 grote rode uien

3 teentjes knoflook

250 gram kipfilet

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels massala kerriepoeder

1 kaneelstokje

1 bouillonblokje

Een paar kruidnagels

100 gram kokosrasp

100 gram taugé

1 rode en 1 gele paprika

1 dunne prei

125 ml kookroom

2 limoentjes of 1 citroen

1 doosje verse koriander

Vers gemalen zeezout en peper

Bereiden:

Was de kipfilet schoon met lauw water en een beetje azijn. Hierdoor blijft het vlees heerlijk mals! Snij het in redelijk kleine blokjes. Snij de rode ui en de peper en de knoflook klein.

Was de paprika’s, haal de zaden er uit en snijd ze in kleine stukken. Was de prei schoon en snijd hem in kleine stukjes. Was de taugé schoon met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snij de koriander grof., houd een beetje apart om mee te serveren. Pers de 2 limoentjes (of citroen) uit.

Bereiden:

Laat in de wok één eetlepel olijfolie warm worden en fruit zachtjes de ui, de peper en de knoflook gaar in 3 minuten. Doe de tweede eetlepel olie er bij en de kipfilet er bij, het vuur iets hoger en bak de kipfilet gaar. Doe de massala er bij en blijf goed omscheppen. Doe na 3 minuten de paprika en de prei er bij en bak hooguit 3 minuten mee.

Zet een grote pan op met 1,5 liter water en het bouillonblokje.

Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de koriander en vers gemalen peper en zout toe en laat alle kruiden hooguit 10 minuten zachtjes koken. Voed de kokosrasp, het limoensap en de kookroom toe. Voeg de kip en de groente toe en laat weer op temperatuur komen.

Serveer de soep en leg de rauwe taugé bovenop met nog een beetje verse koriander. Kan gegeten worden met een beetje zilvervliesrijst of met een Naanbroodje. Eet smakelijk!!!