Categories
recepten winter

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Knolselderij is heerlijk kruidig en zit boordevol vitamine B6, C en K. Ook deze soep is supermakkelijk te maken. Is de knol te groot voor de soep? Snij de rest in frietjes model, doe ze 20 minuten in de oven op 200 gr met een heel klein beetje olijfolie er over. Heerlijk gezonde frietjes! Deze soep is ook heel lekker koud als lunch, maar kan ook goed als lichte avondmaaltijd gegeten worden.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 knolselderij, liefst met blad er aan

2 el olijfolie

2 uien

Klein pakje magere kookroom

0,5 liter groentebouillon

Vers gemalen zout en peper

Bakje kastanjechampignons buitenbeentjes 400 gram

Bereiden:

Snij de uien klein. Schil de knolselderij. Snij het blad in kleine stukjes, snij de knol en blokjes.

Verhit 2 el olijfolie in een grote soeppan. Bak de uien glazig op een matig vuur. Na 5 minuten de knolselderij en het blad erbij en laat 5 minuten mee bakken. Roer regelmatig om. Kruimel een blokje groentebouillon klein en roer dit door 0,5 liter heet water. Giet bij de knolselderij. Giet de kookroom er bij en vul aan met heet water zodat alles onder water staat. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om.

Snij de champignons in plakjes. Zet de lege schone wok op een middelhoog vuur en doe de champignons er in. Blijf omscheppen. De champignons beginnen te zweten en als het nat bijna weg is vuur uit en pan van het vuur. Haal de soep van het vuur en voeg een snufje vers gemalen peper en zout toe. Pureer glad met een staafmixer. Voeg dan pas de champignons toe. Serveer op de borden met een paar losse plakjes champions bovenop. Eet smakelijk!!!