Categories
recepten winter

Marokkaanse bloemkoolsoep met amandelen

Deze soep is supermakkelijk te maken. Kan als lunch of avondmaaltijd gegeten worden. En door de groente krijgen we zo lekker veel vitaminen binnen.

Ingrediënten, voor 4 personen:

1 grote bloemkool of 2 kleinere

2 el olijfolie

½ theelepel gemalen koriander

½ theelepel gemalen komijn

½ theelepel kaneel

2 el harissa (potje merk afez)

1,5 liter warme groentebouillon

100 gram geroosterd amandelschaafsel

Vers gemalen zout en peper

Bereiden: Snij 1 grote bloemkool in kleine roosjes. Verhit in een grote pan 2 el olijfolie samen met de gemalen koriander, de gemalen komijn, de kaneel en 2 el harissa, en bak het specerijenmengsel 2 min op matig vuur, blijf constant roeren. Voeg de bloemkool, de warme groentebouillon en de helft van het geroosterd amandelschaafsel toe. Dek de pan af en laat 15 min zacht koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Schep de soep in kommen en strooi nog wat amandelschaafsel er over. Voor een extra bite kan je een klein schepje harissa extra in je soepbord doen. Eet smakelijk!!!