Categories
recepten winter

Ovenschotel van knolselderij, walnoten en geitenkaas

Waarom is knolselderij zo gezond?

Het is rijk aan vitamine C, kunnen we in de herfst goed gebruiken tegen verkoudheid

Het is rijk aan Kalium, wat bijdraagt aan een normale bloeddruk.

Wist je dat?

Knolselderij een goed vervanger is voor aardappelen, zeker in een stamppot. Het heeft namelijk veel minder calorieën en zetmeel. De bladeren ook te eten zijn. Zeker de jonge bladeren. Fijn snijden en mee wokken met bijvoorbeeld winterpeen en paprika…..

Ingrediënten voor 4 personen:

1 knolselderij

2 grote rode appels

sap van 0,5 citroen

2 grote uien in halve ringen

1 theelepel kurkuma

1 eetlepel olijfolie

Vers gemalen zout en peper

100 gram rauwe walnoten grof gehakt

150 gram geitenkaas

3 eieren

1 eetlepel honing

Voorbereiden:

Schil de knolselderij en snijd eerst in stukken en dan in dunne plakjes. Was de appels goed schoon en snijd de appels in 4 delen en dan in plakken. Besprenkel de knolselderij- en appelplakken met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen met de kurkuma lichtbruin voor 5 minuten.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een klein beetje boter en verdeel hierin de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Bestrooi de laatste laag met de walnoten. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas. Klop de eieren los met zout, versgemalen peper en de honing en schenk dit over de schotel.  Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!!