Categories
recepten winter

Stamppot rode biet

Waarom zijn bietjes zo gezond?

Omdat ze zo rijk zijn aan antioxidanten en veel ijzer bevatten. Ze ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Ze bevatten heel veel vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine C. Verder zijn ze rijk aan Kalium en Magnesium.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

4 ons tot een pond rauwe bietjes

1 pakje kalkoenreepjes

2 flinke uien

1 grote appel

2 flinke zoete aardappelen (in dit gerecht veel lekkerder dan gewone aardappelen!)

Bereiden:

Schil de bietjes en snijd ze in kleine stukjes. Breng een beetje water aan de kook en hang de bietjes in een metalen vergiet boven het water in de pan. Deksel erop en 10 minuten laten stomen.

Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de uien in kleine stukjes. Ben de appel goed schoon en snijd in kleine stukjes.

Doe de kalkoenreepjes in een wok met 1 eetlepel olijfolie en laat zachtjes bakken. Doe na 5 minuten de uien erbij. Haal de bietjes van de pan af en doe de zoete aardappel in het water. Laat 5 minuten koken. Doe de bietjes bij de kalkoen en ui en laat zachtjes verder garen. Doe op het eind de appel erbij.

Giet de aardappel af en stamp ze fijn. Schep dan het bietjesmengsel door de aardappel heen. Eet smakelijk!!!