Categories
recepten winter

Winterminestrone

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Pakje kalkoenreepjes

2 rode uien

2 tenen knoflook

2 preien

1 grote winterwortel

2 stengels bleekselderij

2 zoete aardappels

1 pakje Heinz tomatenblokjes met basilicum

1 blokje groentebouillon

Verse platte selderij

Een doosje verse salie (AH)

Een pot biologische linzen (AH)

Vers gemalen zeezout en peper

Voorbereiden:

Was onder de kraan het zand tussen de vellen van de prei uit en schud ze droog. Snij in de lengte door en snij dan in stukjes. Laat verder uitlekken in een vergiet. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Snij de uien door midden en dan in ringen, snij de knoflook klein, snij de winterwortel en de bleekselderij in stukjes. Boen de aardappels goed schoon, niet schillen en snij ze in niet al te kleine blokjes.

Hak de salie en de platte selderij klein.

Bereiden:

Laat in de wok zonder olie of iets, de kalkoenreepjes zachtjes helemaal uitbakken, doe dan de uien en de knoflook er bij. Laat zachtjes de uien glazig worden. Doe dan de prei er bij en zet het vuur wat hoger. Bak hooguit 3 minuten mee en dan het vuur uit en de wok van het vuur, zodat de prei niet te gaar wordt.

Zet een grote pan water op met het bouillonblokje. Doe de wortels in het water en breng aan de kook. Laat de winterwortel zachtjes gaar worden. Doe pas na 10 minuten de bleekselderij er bij en de fijngehakte salie en platte selderij. Kook nog 5 minuutjes zachtjes door en dan pas de zoete aardappel, de linzen en de Heinz tomatenblokjes erbij. Nu hooguit nog 3 minuten koken, niet langer! Breng op smaak met vers gemalen zout en peper. Voeg nu de prei, bacon en uien toe en direct serveren. Heerlijk met een stukje donkerbruin volkorenbrood of roggebrood. Eet smakelijk!!!