Categories
recepten winter

Zuurkool met kalkoen, peper en rijst

Om een fit en gezond lichaam te hebben (krijgen) en te houden is het niet alleen belangrijk om te sporten, maar goede voeding is zeker net zo belangrijk! Een goede verhouding van eiwitten, goede vetten en koolhydraten is essentieel. Met deze juiste combinatie boeken we het resultaat wat we voor ogen hebben.

En als het buiten zo koud is een echte opwarmer door de peper.

En eens zuurkool anders klaarmaken dan we altijd gewend zijn.

Ingrediënten voor 3 of 4 personen:

Pak biologische of verse zuurkool van 500 gram

2 zoete aardappelen

200 (3p) – 250 (4p) gram zilvervliesrijst

Blikje tomatenpuree

2 theelepels Curry Madras van Jonnie Boer

2 teentjes knoflook

2 rode uien

1 rode peper

2 pakjes kalkoenreepjes

2 eetlepels kokos- olijfolie

Bereiden:

Boen de zoete aardappelen goed schoon en snij in blokjes van 2 bij 2 cm. Kook ze hooguit 3 minuten. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing of in de rijstcooker.

Snij de knoflook, uien en peper klein.

Bak in de warme lege wok de gerookte kalkoenreepjes een paar minuten aan. Voeg dan één a twee eetlepels kokos- of olijfolie toe en voeg de knoflook, uien en peper er bij. Voeg dan de tomatenpuree en de Curry Madras erbij, maar kijk uit dat het niet aanbrandt. Open de zuurkool en voeg het vocht toe aan de uien en kalkoen. Leg daar de stukjes zoete aardappel bovenop. Pluk de zuurkool uit elkaar en voeg het ook toe. Deksel op de pan en 3 minuten zachtjes laten stoven. Roer daarna alles goed door elkaar heen en nog een paar minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.

Schep 2 lepels rijst per persoon op een bord, schep de zuurkool er boven op. Eet smakelijk!!!