Categories
recepten zomer

Doperwtensalade met sinaasappel

Ik heb tijdens mijn vakantie 5 dagen lang in de keuken gestaan, samen met een chef-kok van het prachtige magazine Delicious. Deze dame kan zo heerlijk koken! We hebben 5 dagen lang het ontbijt, de lunch en het diner en ander lekkers klaar gemaakt voor 18 personen.

Ik heb van deze chef-kok weer veel geleerd en natuurlijk heel veel inspiratie opgedaan voor heerlijke nieuwe recepten.

En natuurlijk vind ik het leuk om die met jullie te delen!

Dus hier één van onze recepten:

Ingredienten voor 2 personen:

4 ons biologische doperwten (diepvries bij AH)

1 sinaasappel

2 eetlepels olijfolie

2 tenen knoflook

Halve eetlepel rozemarijn

3 oude bruine boterhammen

1 eetlepel verse citroensap

2 takjes verse sinasappelmunt (AH) Pecorino geschaafd

Bereiden:

Laat van tevoren de doperwten ontdooien.

Zet de ontdooide doperwten in een schaal met flink heet water en laat 5 minuten staan. Giet ze daarna af.

Snij de oude boterhammen in blokjes van 2 cm. Kneus de tenen knoflook en snij ze klein. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Bak daarin de knoflook en rozemarijn 1 minuutje zachtjes. Doe het brood erbij en schep het 4 minuten om. Laat afkoelen.

Schil de sinaasappel en snij hem door de helft en haal het vruchtvlees uit de velletjes.

Maak in een schaaltje een dressing van de versgeperste citroensap, 1 eetlepel olie en nog een half theelepeltje rozemarijn en een beetje peper en zeezout.

Verdeel de lauwe doperwten over 2 borden. Verdeel de broodcroutons erover. Verdeel de sinaasappelpartjes. Schenk één eetlepel dressing over de salade. Scheur de muntblaadjes en verdeel. Schaaf een beetje Pecorino over de borden.

Ik wens iedereen smakelijk eten en een mooie lange zomer!