Categories
recepten zomer

Doperwtensoep met venkel en gran pardano

Dit is een heerlijke soep en is zowel koud als warm te eten. Dus in een fles ook makkelijk mee te nemen naar het werk als lunch. Of meenemen bij een gezellige picknick!

Ingredienten voor 2 personen:

1 zak biologische doperwten (vriezer AH)

1 flinke venkelknol

2 witte (zoete) uien

1 flinke teen knoflook

1 liter groentebouillon

Bosje verse munt,

Versgemalen zeezout en peper

Een theelepel kervel

Stukje Gran Pardano kaas

Bereiden: Snij de steeltjes van de venkel in kleine partjes en hou ook het groen apart. Haal het harde hart uit de venkel en snijd de venkel in kleine stukjes, Kneus de knoflook, dan komen de sappen vrij, dit verhoogt de smaak. Snij de uiten en knoflook klein. Spoel de munt af onder de kraan, goed uitschudden en scheur de blaadjes in stukjes. Hou een beetje achter voor de garnering. Rasp de Gran Pardano.

Bak in een wok de uien en knoflook even aan. Doe er de steeltjes van de venkel bij en laat even sudderen op laag vuur. Haal dan de wok van het vuur. Breng ondertussen een liter water aan de kook en doe er de groentebouillon in. Doe de venkel erin en laat aan de kook komen. Doe na 5 minuten de nog gevroren doperwten bij. Laat het nog 5 minuten koken, doe er dan de kervel en munt bij. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schenk het uienmengsel erin en ook het groen van de venkel. Maak af met het verse zeezout en peper.

Schenk in de borden en garneer met de Gran Pardano en een beetje munt. Lekker met stukje volkorenbrood of Ciabatta. Eet smakelijk!!!!