Categories
recepten zomer

Haricot vert met noten honing en mandarijn

Dit heerlijke recept is op 2 manieren te eten. Als salade in de lunch of warme dagen of als makkelijke avondmaaltijd.

Ingredienten voor 2 personen:

1 zakje Haricot Vert van 200 gr

1 zakje peultjes of sugar snaps van 200 gr

1 mandarijntje

Een handje rauwe noten

Een vleugje honing

Bereiden: Was de boontjes goed schoon, haal de puntjes eraf en trek de draden van de peultjes of sugar snaps. Breng een beetje water aan de kook en hang de boontjes in een metalen vergiet boven het water in de pan. Deksel erop en 10 minuten laten stomen.

Ondertussen een mandarijntje pellen en zoveel mogelijk wit van het vruchtvlees af halen. Snij de partjes doormidden. Breek de rauwe noten in stukjes of heel even in de blender.

Als salade: Spoel de boontjes af met lekker koud water, leg ze op je bord en maak het af met de mandarijn de noten en een vleugje honing.

Als avondmaaltijd: Kook voor 2 personen max 125 gr zilvervliesrijst. Als de boontjes na 10 minuten beetgaar zijn even afgieten en op de rijst serveren met de stukjes mandarijn, de stukjes noten en het vleugje honing

Eet smakelijk!!!!