Categories
recepten zomer

Hitte? Gazpacho maken!

En dan is het nu eindelijk zomer!!!!

En het is ook direct typisch Nederlands weer, van de ene uiterste naar de andere! Eerst 26 graden of meer en daarna flinke stortbuien en onweer. Met deze temperaturen heeft er bijna niemand zin in koken en we kunnen ook niet elke dag de BBQ aanzetten. Niet heel erg gezond.

Kunnen we dan toch makkelijk en gezond eten? JA!!!!!

Speciaal voor dit weer heb ik hier 2 recepten van heerlijke kouden soepen: gazpacho! In een handomdraai klaar! Makkelijk te bewaren in de koelkast. Voedzaam, vol van vitaminen en mineralen en groenten. Lepel 2 glazen en je hebt een volledige maaltijd binnen.

Gazpacho Green Peas Ingredienten:

250ml warm water

250 gram biologische diepvriesdoperwten

1 rode ui

1 groente bouillonblokje

1 teentje knoflook

1 avocado

Klein beetje kokosolie

Vers zeezout en verse peper

Voor de Topping:

Verse basilicumblaadjes en pompoenpitten.

Bereiden:

Kneus het teentje knoflook en snij het fijn, ook de rode ui. Smelt de kokosolie in de wok, en bak de knoflook en ui glazig. Doe de andere ingredienten in de blender en doe de knoflook en ui er bij. Goed mixen tot een gladde massa. Zet het even in de koelkast.

Serveer het in glazen, met de topping er bovenop, dat staat zo leuk!