Categories
recepten zomer

Komkommersoep

Het is Vakantietijd! Yeah!!!!!

Bijna iedereen is of gaat nu op vakantie. En ja, we hebben nu even een dip in het weer maar eindelijk is het ook zomer geworden.
Niemand wil met warm weer lang in de keuken staan en elke dag pasta of de bbq gaat ook vervelen.
Dus hier een heerlijk recept, makkelijk om klaar te maken, geen vuur nodig en ook nog eens heel erg gezond.

Ingredienten voor 4 personen:
2 komkommers
2 tenen knoflook
2 bosuitjes
Paar takjes verse bieslook
Paar takjes verse munt
1 pak (liter) (biologische) magere griekse yoghurt

Bereiden:

Bereiden:
Snij de bosuitjes in schuine dunne reepjes en de knoflook heel erg klein.
Boen de komkommers goed schoon en rasp ze boven een grote schaal.
Snij de bieslook fijn. Snij de munt fijn. Hou van beiden iets achter voor de garnering.
Doe alle ingredienten in de schaal bij de komkommer en roer het goed door. Zet nog even in de koelkast om de smaken goed op te laten komen.
Lekker met een stuk vers volkoren stokbrood. Garneer de borden met een beetje groen van de bosui, een paar blaadjes munt en een sprietje bieslook.
Wil je toch een wat vollere smaak of meer bite in de soep:
Doe er droog gebakken stukjes kalkoen in. Of voeg even gewokte stukjes paprika toe. Of wat mais. Of hak een paar radijsjes fijn. Eet smakelijk!!!